Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Η μάχη κυβέρνησης για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, να μειώσουμε τις τιμές και να μειώσουμε την ανεργία συνεχίζεται σκληρά δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τον Πρωθυπουργό.

Σχετικά με την προεδρική εκλογή ο κ. Σκρέκας δήλωσε πολύ αισιόδοξος ότι οι «βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν τον τόπο σε περιπέτεια». 

Ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας απάντησε πως δεν ήταν θέμα που συζητήθηκε και διαβεβαίωσε ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει» καθώς υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πάντως σε δηλώσεις του υψηλό στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης που συμμετείχε στη σύσκεψη εξήγησε πως δεν χρειάζεται νομοθετικά ρύθμιση για παράταση άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας γιατί καλύπτεται από το νόμο Κατσέλη και τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αν χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις επί των υφιστάμενων ρυθμίσεων θα γίνουν. Το ίδιο ισχύει και για τις κόκκινες ιδιωτικές οφειλές (δάνεια, κάρτες κτλ).