«Αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει», δήλωσε ο Θάνος Μωραΐτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το κόμμα του σε αυτή τη συγκυρία έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος και υπογράμμισε πως ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο της συναίνεσης.

Ο κ. Μωραΐτης χαρακτήρισε αποτυχημένη τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση συριζοποίησε τον λόγο της. «Η διαπραγμάτευση απέτυχε, γιατί πήγαμε σε παράταση και μάλλον οδηγούμαστε σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά στη δήλωσή του ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος παίζουν τη χώρα στα ζάρια, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η χώρα παίζεται στα ζάρια από μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος. Και ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν μεγάλες ευθύνες».

Για τις δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη σήμερα το πρωί δήλωσε πως «βλέπουμε την πράξη ενός έργου, αυτού των εκλογών, όπου όλα θα λέγονται και όλα θα επιτρέπονται. Η ζημιά όμως θα είναι για τη χώρα». 

Ο κ. Μωραΐτης επανέλαβε ότι ζητεί μια ισχυρή κυβέρνηση και πως δεν συμφωνεί με μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. «Μίλησα για μια κυβέρνηση που το συντομότερο δυνατόν θα πιάσει το νήμα των μεγάλων στόχων και μπορεί μέσα σε 8-9 μήνες να έχει αποτέλεσμα», συμπλήρωσε. 

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επεσήμανε πως «σε αυτό το κλίμα, με τα σήματα που στέλνουν στις αγορές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές».

Παράλληλα, δήλωσε πως θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να επιτευχθεί σταθερότητα. 

Σχετικά με την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν έχει κρυφτεί ποτέ. Εγώ δεν βλέπω ότι προτάσσει τη δημιουργία κόμματος».

Επιπλέον, τόνισε πως θα περίμενε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει τον οδικό του χάρτη και να πει ανοιχτά πως θα διαπραγματευτεί και τι θα κάνει με το χρέος και τα ανοιχτά ζητήματα της χώρας. 

«Ο ελληνικός λαός ζητά από εμάς να μάθει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τη χώρα», ανέφερε ο κ. Μωραΐτης και πρόσθεσε: «Από το 2009 μέχρι σήμερα έχουμε αναλάβει μεγάλη ευθύνη να υπηρετήσουμε μέχρι τέλους μια σκληρή απόφαση, έχουμε δώσει τον λόγο μας να υπερασπιστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, γι' αυτό είμαι καυστικός και σκληρός στην κριτική».

«Θέλω να κοιτάζω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στα μάτια. Δεν θέλω να κρυφτώ», είπε ο κ. Μωραΐτης και πρόσθεσε πως «δεν είμαι οπαδός ενός μικρού φοβικού ΠΑΣΟΚ».

«Περιμένω ότι το ΠΑΣΟΚ, έστω και την τελευταία στιγμή θα έχει τα αντανακλαστικά να λειτουργήσει διαφορετικά», δήλωσε ο Θάνος Μωραΐτης.

Ντ. Μ.