Δεν βλέπει θετικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα δεν θα είναι τέτοιο που θα δώσει στην κυβέρνηση μία δυναμική σκαλοπατιού, όπως θα ήταν με 168 ή 170 βουλευτές».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε πως «ξέρουν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να πετύχουν τους 180 αυτοί που το υποστηρίζουν. Κάποιοι ετοιμάζονται για εκλογές, κάποιοι άλλοι, σε συνεργασία με ξένους παράγοντες διαμορφώνουν ανεύθυνο κλίμα. Μπορεί κάποιοι να θελήσουν να δημιουργήσουν τέτοιο προβοκατόρικο σύστημα που θα φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «έχουμε μπροστά μας 15 κρίσιμες μέρες. Είχαμε προειδοποιηθεί από πολλές πλευρές για το πώς θα κυλήσουν οι μέρες ανεξάρτητα από το πότε θα ήταν η προεδρική εκλογή» και πρόσθσε ότι «έχουμε εκπλαγεί από την ανευθυνότητα που υπάρχει σε ελληνικούς κύκλους για τον τρόπο που συμπεριφέρονται για λεπτά ζητήματα, όπως τα τραπεζικά».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «το 2012 δεν είχε ξεδιπλωθεί όλο το παιχνίδι που παίζεται. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε πολύ πιο επιφυυλακτικοί και ριζοσπαστικοί στην αντίδρασή μας προς αυτούς τους οργανισμούς είπε για την προειδοποίηση του οίκου Moody's».

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έβαλε καν στο τραπέζι το θέμα του χρέους. «Όπως ο ανασχηματισμός και οι έκτακτες εκλογές δεν προαναγγέλλονται δεν θα μπορούσε κανένας κ. Άσμουσεν να τοποθετηθεί» σημείωσε, σχολιάζοντας τις επαφές Δραγασάκη-Σταθάκη.

«Είναι εύλογο να λέει, εμείς δεν το συζητάμε. Eίναι απίστευτα ρεαλιστές μέσα στον κυνισμό τους. Τους ενδιαφέρει πολύ μέσα στις κοινωνίες τους ο ιός της Αριστεράς να μην διαδοθεί» τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.