Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής αλλά και ηγεσίας στο τόνισε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm υπογράμμισε ότι «πρέπει να μιλήσουμε καθαρά, να ακούσουμε τη βάση» κάνοντας λόγο για «οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ» σε «Ελιά» και «ΔΗΠΑΡ».

Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας επαρκέστατος πολιτικός έχει δείξει πυγμή. Όμως οι επιλογές της ηγεσίας έχουν οδηγήσει σε έναν στείρο κυβερνητισμό, σε προσκόλληση στη ΝΔ. Δεν κρατήσαμε καμία γραμμή ταυτιστήκαμε ως ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» είπε, σημειώνοντας ότι «ένα κόμμα εγκλωβισμένο σε συγκεκριμένες πολιτικές το οδηγεί στον αφανισμό. Πρέπει να υπάρξει μεγάλο σοκ για να ξαναξεκινήσουμε, να επαναπροσεγγίσουμε τους ανθρώπους που δεν πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ». 

«Όσοι πιστέψουμε ότι θα προχωρήσουμε με την πεπατημένη είναι γελαμένοι» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα για το εάν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας.

Για το εάν συμμερίζεται τις θέσεις Παπανδρέου, μετά και την τελευταία του παρέμβαση είπε ότι «τα συμμερίζομαι όχι επειδή τα λέει ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά επειδή υπάρχει μία διάχυτη αγωνία για τηνν ύπαρξη της κεντροαριστεράς που δυστυχώς βλέπει ότι δεν εκφράζεταο».

Για το εάν θα ιδρύσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ νέο κόμμα είπε ότι «ο κ. Παπανδρέου και όσοι είναι γύρω του συμμερίζονται την αγωνία για το πού πάμε ως χώρα και ως κίνημα. Η ουσία είναι να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική μας θέση και να επαναπροσεγγίσουμε τους πολίτες που βλέπουν αφανισμό του ΠΑΣΟΚ». 

«Το ΠΑΣΟΚ διακατεχόταν από κυβερνητισμό, σήμερα θα πρέπει να αλλάξει. Για το καλό της χώρας θα πρέπει να πάμε σε μία λογική συμμαχιών. Θα πρέπει όμως να έχουμε κόκκινες γραμμές και αρχές» ανέφερε, ερωτηθείς για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα συμμαχούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ.