Στο κλαμπ των καλύτερων πιλότων καλωσόρισαν τους έλληνες χειριστές οι ισραηλινοί αξιωματούχοι, μετά τις ικανότητες που επέδειξαν ότι έχουν, κατά τη διάρκεια κοινών αεροπορικών ασκήσεων ,οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κοντά στη βάση Ovda και είχαν υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Μάλιστα η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στην ιστοσελίδα της έκανε ειδική αναφορά τονίζοντας στην Ελληνική αποστολή , υπογραμμίζοντας την την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα που χαρακτήρισε την ομάδα των ελλήνων πιλότων αλλά και των τεχνικών που στάλθηκαν στο Τελ Αβίβ από την 330 Μοίρα της 111 Πτέρυγα Μάχης.

Οι κοινές αεροπορικές ασκήσεις που διεξήχθησαν μεταξύ 7 έως και12 Δεκεμβρίου, περιελάμβαναν αποστολές Αέρος – Αέρος, επιχειρήσεις Προστασίας Εναέριων Μέσων Υψηλής Αξίας (ιπτάμενα ραντάρ ,ιπτάμενα τάνκερ κ.α.) και εναέριος ανεφοδιασμός των μαχητικών αεροσκαφών σε εχθρικό περιβάλλον.

Οι έλληνες πιλότοι εφάρμοσαν τακτικές και δεξιότητες που αποδείχτηκαν επιτυχείς. Να σημειωθεί ότι το ΓΕΑ έστειλε στη βάση Ovda του Ισραήλ πέντε F-16 και 49 άτομα πιλότους -τεχνικούς.

Γ. Κοκ.