Στις 2,7 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Στις 2,7 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης «Βεργίνα TV».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που έγινε από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27,9% η Νέα Δημοκρατία 25,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,1 %, το ΚΚΕ 5, 0%, η ΧΑ 4, 8%, Το Ποτάμι 4, 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,8% και η ΔΗΜΑΡ 0,9%.

Εξάλλου, στο ερώτημα, ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό για διαπραγματευτεί με τους εταίρους το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, το 40% πιστεύει ότι καταλληλότερος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και το 25% ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με ποσοστό 42% ,έναντι του κ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει το 29 % των προτιμήσεων.

Στο μεταξύ, το 58% των ερωτηθέντων επιθυμεί εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, το 32% θέλει να προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 71% θέλει το Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το 29% δεν τον θεωρεί κατάλληλο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο