Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, στην εκπομπή στον Ενικό, με αιχμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ντινόπουλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για το πολιτικό και οικονομικό κλίμα, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική αστάθεια που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμώνει τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ότι η πολιτική σταθερότητα που θα υπάρξει, θα αποτρέψει τη λήψη νέων μέτρων. «Νέα μέτρα, μετά από την εκλογή Προέδρου, δεν θα ψηφιστούν από τη Βουλή» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.  «Πλειοδοτείτε στη δυστυχία του κόσμου» είπε ο κ. Ντινόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η τρόικα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα νίκης στις δημοσκοπήσεις.

«Βιαζόμαστε για εκλογές γιατί αν ο Πρωθυπουργός εξασφαλίσει τους 180 και εκλεγεί Πρόεδρος, θα αποδεχθεί τα νέα μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα» επεσήμανε ο κ. Στρατούλης, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα διαπραγματευτεί τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Αναφερόμενος στη δήλωση Τσίπρα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν»,  είπε ότι ήταν μια συμβολική αναφορά και τόνισε ότι το κόμμα του δεν φοβάται τις αγορές.