current views are: 3

16 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:23

Κουμουνδούρου: «Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι θα σπρώξουν τη χώρα στην χρεοκοπία»

Μπροστά στα πιο ακραία σενάρια προπαγάνδας και εκφοβισμού της κοινής γνώμης πιστεύουν ότι θα βρεθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την χθεσινή τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μπορεί να σηματοδοτήσει πιστωτικό γεγονός.

Δημοσίευση 05:23’
αρθρο-newpost

Μπροστά στα πιο ακραία σενάρια προπαγάνδας και εκφοβισμού της κοινής γνώμης πιστεύουν ότι θα βρεθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την χθεσινή τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μπορεί να σηματοδοτήσει πιστωτικό γεγονός.

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Μπροστά στα πιο ακραία σενάρια προπαγάνδας και εκφοβισμού της κοινής γνώμης πιστεύουν ότι θα βρεθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την χθεσινή τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μπορεί να σηματοδοτήσει πιστωτικό γεγονός. 

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο κάτω την δήλωση –απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ότι «ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενων του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου» τα στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν από την κυβέρνηση γεγονότα που να θυμίζουν τα θλιβερά την οικονομική κατάρρευση της Κύπρου προκειμένου ο φόβος να κυριαρχήσει στους βουλευτές και τους πολίτες. 

Σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεταν και τις δηλώσεις του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος είπε ότι «η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις», και ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό» τονίζοντας ότι «προφανώς ο κ. Στουρνάρας, έχοντας την ευθύνη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, έχει στο  νου του τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού.» 

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ακόμα  ότι στο σχέδιο χρεοκοπίας της χώρας θα πάρουν μέρος και οι ευρωπαίοι φίλοι του Αντώνη Σαμαρά μέσα από δηλώσεις παραγόντων αλλά και ξένων δημοσιευμάτων κάτι που έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε. « Είμαστε πλέον  σίγουροι ότι οι δυο κυβερνητικοί εταίροι θα σπρώξουν  την χώρα στην χρεοκοπία προκειμένου να μην γίνουν εκλογές και αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την διακυβέρνηση της χώρα λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Οι δήθεν πατριώτες που προκειμένου να «σώσουν « την χώρα απ την χρεοκοπία  δημιούργησαν την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση και έφτασαν την ανεργία  στο 30% δεν διστάζουν σήμερα να την σπρώξουν στην χρεοκοπία . «

Έτσι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Από το να βγάλουν επιχειρηματίες τα χρήματα τους στο εξωτερικό μέχρι να οδηγηθούν πολίτες στα ΑΤΜ –μέσα από φήμες-δημιουργώντας έτσι κλίμα πανικού. 

Παράλληλα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προσπαθούν σε καθημερινή βάση να διαψεύδουν σενάρια που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και εξυπηρετούν –όπως λένε -μόνο τους στόχους της κυβέρνησης. Ένα από αυτά είναι και το ότι στην τρίτη ψηφοφορία ενδέχεται να παραιτηθεί ο Αντ. Σαμαράς από την θέση του πρωθυπουργού  προκειμένου να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. 

«Τα σενάρια περί αντικατάστασης του κ. Σαμαρά και συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού για την αποφυγή εθνικών εκλογών, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στον εγχώριο και διεθνή Tύπο (New York Times), μοναδικό σκοπό έχουν τη διάσωση της μνημονιακής πολιτικής λένε οι συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Ο ελληνικός λαός, όμως, δεν ξεγελιέται με δήθεν “λύσεις” τύπου Παπαδήμου που προσπαθούν να παρακάμψουν τη λαϊκή βούληση για να μείνει όρθιο το ίδιο σύστημα που έχει γκρεμιστεί συθέμελα στη συνείδηση της κοινωνίας.»


σχετικα αρθρα