Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Παράθυρα για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας άνοιξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιλέγοντας για μια ακόμη φορά μια πόλη του εξωτερικού για να κάνει δηλώσεις γεμάτες μυστήριο. 

Από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι μπορεί να βρεθεί λύση μέσα από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ενώ συγχρόνως έδωσε έμφαση και στον ατομικό ρόλο του βουλευτή. Τι ήθελε να πει ο αντιπρόεδρος; Οι δηλώσεις του προσπάθησαν να ερμηνευτούν από πολλούς. Έπειτα από επικοινωνία μαζί του οι πιο στενοί του συνεργάτες δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αναλάβει λίγο πριν από το τέλος της προεδρικής διαδικασίας πρωτοβουλίες προς τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου με στόχο να εξευρεθεί λύση. Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έχει στο μυαλό του.

Όμως οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι θα καλέσει όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ οφείλουν να τοποθετηθούν δημοσίως για την στάση τους και να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του δεν αποκλείεται ο κ. Βενιζέλος να ζητήσει συνάντηση με τους Αλέξη Τσίπρα, Φώτη Κουβέλη, ενδεχομένως και με τον Πάνο Καμμένο. Στους οποίους θα πει ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνημένη λύση.  

Κάποιοι διαβάζοντας την χθεσινή του δήλωση έλεγαν ότι ενδεχομένως ο κ. Βενιζέλος να προτείνει την διενέργεια δημοψηφίσματος για το αν οι πολίτες θέλουν τώρα εκλογές. «Το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο ίδιος ο ελληνικός λαός, ο λαός έχει τον τρόπο να επιβάλει την σταθεροποίηση, την αποφυγή εκλογών» σημείωσε. 

Ο Τάκης Ρήγας δήλωσε χθες ότι όλα τα κρίσιμα ζητήματα μπορούν να βρεθούν στο τραπέζι και να υπάρξει συμφωνία. «Δεν έχει αποφασιστεί κάτι για να μην προκατέλαβα οτιδήποτε», έσπευσε να προσθέσει...