Τα βέλη του σε όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου στρέφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες. 

Τους προειδοποιεί με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο  ενώ σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας.

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνση της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε πως θα πρέπει να ερευνηθεί και η απόφαση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για είσοδο στο πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για το 2015 ούτε τους όρους που θα θέσει για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL.

Επανάλαβε τη θέση του πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει άμεσα και μονομερώς όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών ή συντάξεων, όμως αντίθετα θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές για άλλα ζητήματα, κυρίως για το δημόσιο χρέος.