Η γερμανική εφημερίδα Bild αποκαλύπτει επικαλούμενη έκθεση της τρόικας τα μέτρα που ζητούνται από την Αθήνα. 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle η εφημερίδα επικαλούμενη έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα γράφει στο σημερινό της φύλλο ότι η τρόικα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να «ξεκαθαρίσει και να συγκεκριμενοποιήσει δεσμεύσεις που έχει αναλάβει». Συγκεκριμένα, τα μέτρα που αναμένει από την Αθήνα η τρόικα είναι: α) ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων, β) αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13% και γ) τερματισμός γενναιόδωρων προγραμμάτων πρόωρης συνταξιοδότησης.

Όπως επισημαίνεται η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε, χωρίς προϋποθέσεις, να τηρήσει τους στόχους για τον προϋπολογισμό του 2015. Παρόλα αυτά όμως την ερχόμενη χρονιά αναμένεται ένα «σημαντικό χρηματοδοτικό κενό», προσθέτει και προς το παρόν διεξάγονται συζητήσεις για τα μέτρα με τα οποία θα καλυφθεί το κενό.

Αναφορικα με την προεδρική εκλογη γράφει πως για να τερματίσει το κλίμα αβεβαιότητας στην χώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επίσπευσε κατά δύο μήνες την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρώτος από τους συνολικά τρεις γύρους που προβλέπει η εκλογική διαδικασία διεξάγεται αύριο, ο δεύτερος την Τρίτη 23/12 και ο τρίτος την Δευτέρα 29/12. Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος το Ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει διάλυση του κοινοβουλίου και προκήρυξη βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές πιθανότητες να αναδειχθεί νικητής από την εκλογική διαδικασία.