current views are: 1

16 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:35

ΣΥΡΙΖΑ: «Η τακτική του Σαμαρά είναι αυτή που δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα»

Έμπειρο περί τα κοινοβουλευτικά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στο περιστύλιο της Βουλής ” έχω ανατρέξει στο βάθος της πολιτικής ιστορίας, αλλά αντίστοιχο προηγούμενο με το σημερινό του Α. Σαμαρά δεν έχω συναντήσει”. 

Δημοσίευση 15:35’
αρθρο-newpost

Έμπειρο περί τα κοινοβουλευτικά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στο περιστύλιο της Βουλής ” έχω ανατρέξει στο βάθος της πολιτικής ιστορίας, αλλά αντίστοιχο προηγούμενο με το σημερινό του Α. Σαμαρά δεν έχω συναντήσει”. 

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος  

Έμπειρο περί τα κοινοβουλευτικά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στο περιστύλιο της Βουλής «έχω ανατρέξει στο βάθος της πολιτικής ιστορίας, αλλά αντίστοιχο προηγούμενο με το σημερινό του Α. Σαμαρά δεν έχω συναντήσει». Η διαπίστωση αυτή δικαιώνει όσους πιστεύουν ότι πλέον «η κυβέρνηση γράφει τον επίλογο μιας στρατηγικής η οποία από την αρχή ήταν δεδομένο ότι την οδηγούσε στην ήττα».

Στην Κουμουνδούρου είναι βέβαιοι ότι η κινδυνολογία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, αφού όπως τονίζουν ο στόχος του πρωθυπουργού είναι «να πανικοβάλλει όχι  μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας». Η εμμονή του στα περί Grexit, το bank run, αλλά και οι κραυγές της κυβερνητικής εκπροσώπου περί «εκλογών που θα σημαίνουν πιστωτικό γεγονός», εκφράζουν, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, «την ακραία και επικίνδυνη τακτική προσωπικά του πρωθυπουργού», ώστε όχι μόνο να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί της ουσίας «να υποθηκεύσει εκ νέου το μέλλον της χώρας]. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεργάτες του Α. Τσίπρα επεσήμαιναν ότι «πρωθυπουργός που να μην ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα της οικονομίας, είναι πρωτοφανές γεγονός». 

Για τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου η «τακτική του Α. Σαμαρά είναι αυτή που δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα» παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι «εταίροι του» για να τον στηρίξουν. Και θέτουν το ερώτημα «είναι δυνατόν να παρεμβαίνουν ωμά και κυνικά και ουδείς από την κυβέρνηση να μην αντιδρά; Ούτε αποικία να είμαστε…». Αυτό που προβληματίζει τα στελέχη είναι η αδυναμία του πρωθυπουργού «να αντιληφθεί ότι πλέον ακόμα και οι φίλοι του τον εμπαίζουν, δημιουργώντας οι ίδιοι συνθήκες εξόδου τις οποίες ο Α. Σαμαράς αδυνατεί να δει και να πράξει αναλόγως». 

Η απειλή όπως αυτή εκφράσθηκε από τον Α. Τσίπρα στην σύσκεψη στελεχών της πολιτικής γραμματείας ότι σχεδιάζεται φυγή κεφαλαίων «φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, αλλά όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν» είχε πολλαπλούς αποδέκτες. Και κυρίως όσους από οποιαδήποτε θέση ποντάρουν στο φόβο και το πανικό.


σχετικα αρθρα