Την πεποίθηση ότι «οι βουλευτές θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα προσέλθουν με ευθύνη στην ψηφοφορία» εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με θέμα «Οικονομικές Διαστάσεις της Συνταγματικής Αναθεώρησης σε Συνθήκες Κρίσης». 

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι βουλευτές θα σταθούν με υπευθυνότητα στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, ενώ εκτίμησε ότι οι δανειστές θα συζητήσουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

«Εγώ πιστεύω ότι οι δανειστές θα κουβεντιάζουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση στη χώρα. Αυτά που ακούτε, αν αλλάξει η κυβέρνηση με ποιον θα συζητάνε ή πως θα συζητάνε, δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει αν η αλλαγή αυτή θα φέρει αλλαγή πολιτικής σε συγκεκριμένους τομείς που έχει συμφωνήσει η χώρα. Και απαιτείται πολιτική σταθερότητα και εφαρμογή των κανόνων, ώστε και οι έξω και οι μέσα να γνωρίζουμε», δήλωσε  χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις συνθήκες πολιτικής σταθερότητας υποστηρίζοντας ότι «για να μπορέσει η οικονομία να προχωρήσει, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και πολιτικός συνομιλητής με τους Ευρωπαίους, για να συνεννοείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.