Σε διαφορετική γραμμή με τον Γιώργο Σταθάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, είπε πως το ποιο ποσοστό είναι επαχθές και ποιο όχι θα προκύψει έπειτα από λογιστικό έλεγχο, ενώ τόνισε πως το θέμα με το χρέος είναι αν είναι βιώσιμο ή όχι. 

Μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως δεν αντιδικεί μεν με τον κ. Σταθάκη απλά «δεν είναι εύκολο να πω εγώ ποσοστό για επαχθές ή μή επαχθές. Αυτό που μπορώ να πω είναι οτι αυτό το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί από την Ελλάδα χωρίς να εξοντώσουμε χώρα και ελληνικό λαό».  Πρόσθεσε δε πως είναι «θέμα εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης η διαγραφή του χρέους».  Ο κ. Λαφαζάνης μάλιστα είπε πως το πρόβλημα του χρέους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά στην ευρωζώνη, διαφορετικά εκτίμησε πως «μπορεί η Ευρώπη μπορεί να μην έχει μέλλον». 

Αναφορικά με την επίμαχη φράση του Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη για το πεντοζάλι ο κ. Λαφαζάνης είπε πως «είναι προφανές ότι ο Αλέξης  Τσίπρας αυτό που ήθελε να πει είναι ότι η πολιτική πρέπει να τεθεί πάνω από τις αγορές. Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίζει η πολιτική και όχι οι αγορές». 

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε βόμβα τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα,  και τόνισε πως «είναι μια δήλωση εμπρηστική για τις τράπεζες. ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας της ακεραιότητας του τραπεζικού συστήματος». 

Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως παίζεται ένα «παιχνίδι κινδυνολογίας και καταρτομοκράτησης του ελληνικού λαού και καλλιέργειας φόβου». 
«Θεωρούν πως αυτό το κλίμα της τρομολαγνείας ευνοεί το κυβερνητικό μπλοκ. Είναι λάθος εκτίμηση, αυτό το κλίμα ζημιώνει τον τόπο, τον εληνικό λαό και την ελληνική οικονομία», κατέληξε.