Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι άλλος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, στην τρίτη ψηφοφορία, από τον Σταύρο Δήμα, ο ευρωβουλευτής και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ρίχνοντας βολές κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, τις οποίες κατηγόρησε για «ακραία ρητορεία».

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «αν επικρατήσει η κοινή λογική θα εκλεγεί Πρόεδρος. Βλέπουμε μία ακραία στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ με τη λογική του "εδώ και τώρα εκλογές" και τη στρατηγική το φόβου για τη συγκέντρωση των 180. Εκατέρωθεν ακούμε ακραία ρητορεία. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους».

Για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής τόνισε ότι «αν αφήναμε τρεις μήνες ακόμα στον δημόσιο διάλογο τη συνωμοσιολογία δεν θα λειτουργούσε η κυβέρνηση. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι εταίροι μας θα διαπραγματευτούν με τον ίδιο τρόπο με κάποιους που σήμερα είναι κυβέρνηση και αύριο δεν είναι»;

Ο ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «μπορούμε να βρούμε μια λύση για τον Πρόεδρο και όλοι να έχουμε μία κοινή γραμμή για το χρέος».

Για το εάν θα μπορούσε να προταθεί άλλο πρόσωπο, υποψήφιο για την Προεδρία στην τρίτη ψηφοφορία είπε:

«Λύση είναι η λύση που νικά. Δεν λέω ότι είναι το πιθανότερο σενάριο. Είναι το καλύτερο σενάριο».

«Δεν έχουμε επενδύσει στο κλίμα φόβου. Δεν εκβιάζουμε κανέναν. Όλοι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αυτή την περίοδο» ανέφερε, ενώ για το κλίμα στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα είπε ότι «η Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση ούτε με το 2012 ούτε με το 2010. Η αντιμετώπιση δεν είναι ίδια, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ψυχραιμία. Δεν διακηβεύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, αλλά χρειάζεται ένα κοινό σχέδιο απεγκλωβισμού».

Για τον Γιώργο Παπανδρέου σχολίασε:

«Μου είναι αδιανόητο ένα πρόσωπο που έγινε πρωθυπουργός με την παράταξη αυτή να θέλει τη διάσπασή της. Αν δεν γίνουν εκλογές θα συζητήσουμε στα όργανά μας».