Για πρωτοφανείς παρεμβάσεις που υπονομεύουν το κύρος και την ουδετερότητα της Επιτροπής κάνει λόγο η Ενωμένη Ομάδα της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο.

«Οι πρόσφατες προκλητικές παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι απαράδεκτες και πρέπει να αποσυρθούν, σύμφωνα με τους Ευρωβουλευτές της Ενωμένης ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρουν οι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρεις συνεχόμενες φορές, τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιουνκέρ, όσο και ο Επίτροπος Μοσκοβισί έχουν προβεί σε δηλώσεις που αφορούν την επικείμενη εκλογή του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας και τις επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Σημειώνεται επίσης, ότι οι παρεμβάσεις τους στην ελληνική εσωτερική πολιτική, στηρίζουν άμεσα τον πρωθυπουργό Σαμαρά και δημιουργούν «διασπορά φόβου και προπαγάνδας» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αριστεράς που σήμερα είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις.

Οι αριστεροί ευρωβουλευτές τονίζουν ότι «αυτές οι πρωτοφανείς παρεμβάσεις υπονομεύουν το κύρος και την πολιτική ουδετερότητα της Επιτροπής και θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία ενός κράτους μέλους» και προσθέτουν, ότι αυτό «είναι αντιδημοκρατικό και αντιευρωπαϊκό και φέρνει στο νου τις χειρότερες πρακτικές της νεο-αποικιοκρατίας».

Η Ενωμένη Ομάδα της Αριστεράς ζητά, οι Έλληνες να αφεθούν απερίσπαστοι να καθορίσουν οι ίδιοι το πολιτικό τους μέλλον.