Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού παραθέτει τη δήλωση του κ. Σκρέκα, τονίζει πως «η επίθεση στην μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, πάντα σε όφελος και με αποκλειστικό κριτήριο τα συμφέροντα των τραπεζών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

«Με αυτές τις κυβερνητικές επιλογές η κοινωνία και, κυρίως, τα πιο αδύναμα κομμάτια της, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπα με το ασήκωτο βάρος της υπερχρέωσης και τον κίνδυνο της απογύμνωσής τους από κάθε περιουσιακό στοιχείο, θα αφεθούν απολύτως απροστάτευτα σε μία πρωτοφανή δικαιική και δικονομική ζούγκλα, όπου μόνος νόμος θα είναι το δίκαιο του ισχυρού-τράπεζας» συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα υπενθυμίζει την πρόταση νόμου που κατέθεσε για  τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση «περιέλαβε διάταξη για την αναστολή-απαγόρευση πλειστηριασμών για ποσό μικρότερο των 200.000 ευρώ από κάθε αιτία, ενώ για οφειλές άνω των διακοσίων χιλιάδων ευρώ όριζε ότι  απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης αντικειμενικής αξίας μέχρι 350.000 ευρώ για τραπεζικά δάνεια, χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς, ως και ο πλειστηριασμός ακινήτων των εγγυητών των ανωτέρω οφειλών μέχρι 31/12/2015, τυχόν δε διαδικασίες που είναι εκκρεμείς αναστέλλονται μέχρι την άνω ημερομηνία, με ταυτόχρονη απαγόρευση μεταβίβασης δανείων σε κερδοσκοπικά funds».

«Η επικίνδυνη κυβέρνηση  των προθύμων  όμως ακόμη και την ύστατη στιγμή της αποχώρησής της αρνείται να δώσει λύσεις ανακούφισης και ελπίδας, συνεχίζει να καλλιεργεί τον φόβο και να κινδυνολογεί ασύστολα αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας» καταλήγει η Κουμουνδούρου