Επιβεβαιώθηκε η απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να δώσουν αρνητική ψήφο στην εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. 

Επί του θέματος, τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές, οι οποίοι επανέλαβαν την αρνητική τους θέση απέναντι στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες θα εντείνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές του κόμματος και προσέθεσε: 

«Θα ακούσετε πολλά, αλλά μην τα πιστεύετε. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι μια γροθιά.  Τον επόμενο Πρόεδρο πρέπει να τον επιλέξει κυβέρνηση πλειοψηφίας και όχι μειοψηφίας όπως σήμερα, γιατί δεν είναι συμβατό με τη βούληση του λαού».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, κάλεσε τους βουλευτές «να μην πιστεύουν τα φερόμενα ευρήματα», και εκτίμησε ότι οι έρευνες χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης προς τους βουλευτές.

«Εάν δεν εκλεγεί τελικά Πρόεδρος τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά» είπε ο κ. Καμμένος.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα «θα πάει μέχρι τέλους, θα είναι και στις τρεις ψηφοφορίες», ενώ αποφασίστηκε να «ανεβάσουν τους τόνους» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.