Νέα παρέμβαση από το Βερολίνο, δια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δημοσιεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Die Welt για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Το άρθρο με τίτλο «Η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ρίξει στο χάος ολόκληρη την Ευρώπη», επικαλείται ανώνυμα πηγές της γερμανικής κυβέρνησης που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματέυσεις. 

«Εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται, τότε η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την ΕΕ» προειδοποιεί η ίδια κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με ανταπόκριση του Mega από το Βερολίνο. 

Σε ερώτηση εάν υπάρχει plan Β για το ενδεχομένο μιας τέτοιας εξέλιξης στη χώρα μας, ο γερμανός αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε καινούργια σχέδια, έχουμε ήδη στα συρτάρια μας τα παλιά» στέλνοντας έτσι το μήνυμα του Grexit που διακινείτο στην προεκλογική περίοδο του 2012. Το ρεπορτάζ της Die Welt εξηγεί ότι αυτό σημαίνει απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος από την υπόλοιπη ευρώπη.