Για πρώτη φορά το προαύλιο του Πενταγώνου «πλημμύρισε» από χριστουγεννιάτικα τραγούδια, βεγγαλικά, λιλιπούτειους, κλόουν και μάγους!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις σημειώθηκαν  σήμερα το απόγευμα  στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς στο προαύλιο χώρο υπήρξε μία μεγάλη και «ζεστή εκδήλωση», όπου αυτή τη φορά όμως απουσίαζαν τα κόκκινα χαλιά, οι μπάντες και τα τιμητικά αγήματα. Επίτιμοι καλεσμένοι στην τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν οι οικογένειες του στρατιωτικού αλλά και του πολιτικού προσωπικού που απασχολούνται στο ΓΕΣ.

Ο χώρος «πλημμύρισε» από χριστουγεννιάτικες νότες  και τραγούδια. Μικροί και μεγάλοι έγιναν μια παρέα. Τα εναέρια αλλά και τα επίγεια  βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα- μέρα ενθουσιάζοντας  τους παραβρισκόμενους.

Οι κλόουν που «επιστρατεύτηκαν»  έκαναν τους μικρούς να γελούν ατελείωτα. Οι ταχυδακτυλουργοί συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των παιδιών με τα κόλπα που έκαναν μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας χαιρέτησε σχεδόν όλους όσους πήγαν, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους λιλιπούτειους.

Παρών ήταν η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Γ. Κοκ.