Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Δύο στοιχεία των πρόσφατων δημοσκοπήσεων θα χρησιμοποιήσουν τα κυβερνητικά στελέχη τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες για να καταδείξουν ότι υπάρχει δυσαρμονία της κοινωνίας με αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο στοιχείο είναι η αισθητή μείωση της ψαλίδας ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που στην συγκυβέρνηση εκτιμούν ότι αποδεικνύει πως οι πολίτες επιλέγουν την σοβαρότητα και την ευθύνη από την «επικίνδυνη» στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μια στρατηγική που φοβίζει τις αγορές. 

Το δεύτερο στοιχείο που θα χρησιμοποιηθεί από τα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών γιατί φοβούνται το ενδεχόμενο πλήρους πολιτικής αποσταθεροποίησης με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταγράφεται ανάγλυφα η επιθυμία των πολιτών για παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ .Αυτό όπως υποστηρίζουν βουλευτές της συγκυβέρνησης αποτελεί μείζον εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς ένα ποσοστό που αγγίζει το 30% στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι το ευρώ δεν είναι «φετίχ».

Και η επικοινωνιακή αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ από τα κυβερνητικά στελέχη θα καταλήγει στο διακύβευμα των εκλογών που όπως θα υποστηρίξουν είναι η παραμονή της χώρας εντός ευρωζώνης ή εκτός;