Ως... λύτρωση για την κοινωνία χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θέλει «να πορευτεί η χώρα προς εκλογές», καθότι στις κάλπες ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιες πολιτικές προτιμά.

Παράλληλα τόνισε πως οι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή ενώ έκανε λόγο για «διαστρέβλωση» της πρόσφατης δήλωσής του πως δεν θα αντιληφθεί ως αποστασία τυχόν θετική ψήφο βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή.

Όπως εξήγησε σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε πως τα μέλη της ΚΟ αποδεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις της παράταξης αλλά απέδωσε την διαστρέβλωση της δήλωσής του σε πρόσωπα που «φορούν έναν παραμορφωτικό φακό» και κινούνται με βάση τις «δικές τους στοχεύσεις».

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του κ. Στουρνάρα αναφορικά με τουε κινδύνους που  εγκυμονεί η πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών είπε πως ήταν «λανθασμένη» ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη «θεσμική παρέμβαση» αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας.

Τέλος ερωτηθείς για τις προοπτικές πολιτικών συνεργασιών της ΔΗΜΑΡ, άφησε εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πως όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα κομματικά όργανα κατά το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, μετά τις διαδικασίες της προεδρικής εκλογής.

Τόνισε όμως πως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι σύναψη προγραμματικών συμφωνιών και η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ.