Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

«Πάμε για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για εκλογές». Αυτό το μήνυμα πέρασε χθες το βράδυ στους στενούς του συνεργάτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην διάρκεια σύσκεψης των επιτελικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπου και συζητήθηκαν τα δεδομένα περί την προεδρική εκλογή λίγες ώρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ενοχλημένος από την μετωπική σύγκρουση που έχει εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και πιστεύει ότι αυτό το πολεμικό κλίμα "βλάπτει την χώρα" και δεν βοηθά στην συνεννόηση και στην προσπάθεια εξεύρεσης συναινετικής λύσης. 

Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν 180 βουλευτές πρόθυμοι να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, όμως αυτό κατά την γνώμη του δεν μπορεί να γίνει με συγκρουσιακές καταστάσεις και εάν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες που να λειτουργήσουν θετικά στον κάθε βουλευτή ξεχωριστά. 

Επιπλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιλέγοντας για τον εαυτό του τον ρόλο των παρατηρητή του πολέμου ανάμεσα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου διαπιστώνει ότι κερδίζει πόντους-τουλάχιστον δημοσκοπικά- αφού εμφανίζεται στα μάτια της κοινής γνώμης ως ο ψύχραιμος πολιτικός που επιθυμεί να εγγυηθεί την ενότητα. 

Η χθεσινή παρέμβαση Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες άφησε περιθώρια για πολλές ερμηνείες καθώς τονίζοντας πως "δεν θα αφήσω προσωπικά " να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού ουσιαστικά προαναγγέλλει πρωτοβουλίες είτε σε κόμματα είτε προς την πλευρά βουλευτών. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να εξηγήσει χθες το βράδυ στους συνεργάτες τού τι ακριβώς σκέφτεται όμως είναι σίγουρο κάτι θα πράξει, ασχέτως τού εάν αυτό θα έχει επιτυχή ή όχι κατάληξη.
Παράλληλα, βεβαίως εκτιμά ότι οι εκλογές μπορεί να μην αποφευχθούν και για τον λόγο αυτό ζήτησε από τα οργανωτικά στελέχη να ξεκινήσουν την διαμόρφωση ψηφοδελτίων. 

Για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε περίπου τα ίδια: «Δεν ασχολούμαστε με το θέμα αυτό. Ας κάνουν ό,τι θέλουν».