Τον Φεβρουάριο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα εφαρμόζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της Κουμουνδούρου, Γιάννης Μηλιός

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Μηλιός τόνισε πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να τιμωρήσει την Ελλάδα για τυχόν αλλαγή πολιτικής, αφού όπως εξήγησε «κανείς δεν πυροβολεί τα πόδια του και κανείς δεν έχει συμφέρον να υπάρξει χρεοστάσιο στην ευρωζώνη». 

Παράλληλα εκτίμησε πως η αντίδραση της Ευρώπης στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν θα αντανακλά μόνο τις σκληρές θέσεις της Γερμανίας, καθώς δεν πρόκειται για «διμερές θέμα» Αθήνας-Βερολίνου, αλλά θα ληφθούν υπόψη επίσης τα συμφέροντα των υπολοίπων κρατών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά με σύνδεση της αξιολόγησης με τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα πως η οικονομία θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο κ. Μηλιός κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος πως «έφυγε από την ουδετερότητα που πρέπει να τηρεί» και «υιοθέτησε την κινδυνολογία της κυβέρνησης».

Συμπλήρωσε πως παρά την «κινδυνολογία» οι τράπεζες, έχοντας περάσει τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, «είναι σε καλή κατάσταση», και δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «πάει να επαναλάβει αυτά που έλεγε το 2012», θέτοντας δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία».

Τέλος, ο κ. Μηλιός υποβάθμισε τις δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου περί ενδεχόμενων ειδικών δικαστηρίων για τον υποψήφιο πρόεδρο Σταύρο Δήμα και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Όπως είπε η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα ερευνήσει απλώς θέματα όπου «υπάρχουν ενδείξεις σκανδάλων». «Άλλο κεφάλαιο οι πολιτικές ευθύνες», συμπλήρωσε.