Συνάντηση με τους ευρωβουλευτές της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς είχε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τους ευρωβουλευτές της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς σχετικά με την πρότασή τους για το θέμα των Σύριων μεταναστών στην Αθήνα.

«Τόνισα ότι κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να διευκολύνει την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όμως, η συγκεκριμένη πρόταση, δηλαδή η ενεργοποίηση της Προσωρινής Οδηγίας Προστασίας προσφύγων, δεν λύνει το πρόβλημα διότι ακόμα κι αν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίησή της, ούτε θα σήμανε αυτόματη αποδοχή άλλων κρατών-μελών να τους υποδεχτούν αλλά και ούτε θα έδινε τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να αποφασίσουν ελεύθερα σε ποιο κράτος μέλος θα διαμένουν» είπε.

Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως μετέφερε στους ευρωβουλευτές της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς την πρόσφατη ενημέρωση που έλαβε από την ελληνική κυβέρνηση, ότι δηλαδή ένας σημαντικός αριθμός Σύριων προσφύγων έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των ελληνικών αρχών για υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου. «Αυτός είναι ο σωστός και νόμιμος δρόμος ο οποίος πρέπει να ακολουθηθεί» σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο.
 
Καταλήγοντας ο κ. Αβραμόπουλος «οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ευαισθησία και ανθρωπιά, όπως και όλοι οι μετανάστες.  Η Επιτροπή και εγώ προσωπικά θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Ελλάδα μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, όπως και σε κάθε άλλο κράτος-μέλος που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα».