Εκτενές δημοσίευμα των Financial Times φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου λίγες ώρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Οι 12 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατακλύζονται από τηλεφωνήματα πολιτικών μεσαζόντων που θέλουν να τους πείσουν να λύσουν τους ζυγούς και να στηρίξουν την κυβέρνηση» σχολιάζουν οι Financial Times και συμπληρώνουν: «Ο κ. Καμμένος, οικονομολόγος γνωστός για το επιθετικό του στυλ ξεκίνησε το κόμμα του στο Facebook με επιθέσεις στη Νέα Δημοκρατία για την στήριξη του δεύτερου προγράμματος στήριξης και για αυτό που εκλαμβάνεται ως διστακτικότητα στην έρευνα της διαφθοράς».

«Θέλουμε εκλογές, επειδή η χώρα χρειάζεται να σχεδιάσει μία νέα οικονομική πολιτική, όπου συμπεριλαμβάνεται η αναδιάρθρωση του χρέους, το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι είναι αδύνατο να αποπληρωθεί από το τεράστιο ποσό των 340 δισ. ευρώ που χρωστάμε… δεν είναι βιώσιμο, ότι κι αν μας λένε οι εταίροι μας».Πρέπει να σεβαστούμε την αντιμνημονιακή εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό, ανέφερε.

«Προβλέπουμε κυβέρνηση συνασπισμού που δεν θα περιλαμβάνει τα μνημονιακά κόμματα όπως είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που δεν κατάφεραν να γυρίσουν την οικονομία».

Σχετικά με την εκλογή του προέδρου, οι Financial Times σχολιάζουν: «Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ελπίζουν ότι αν όλα τα άλλα αποτύχουν, τουλάχιστον μερικοί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα πειστούν να αλλάξουν στρατόπεδο από πιο ιδιοτελές κίνητρο: την ανάγκη να σώσουν την έδρα τους και τις γενναιόδωρες βουλευτικές συντάξεις που διακυβεύονται εάν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές».

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος δηλώνει βέβαιος ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο με περίπου 6%-7% των ψήφων. Δεν δείχνει όμως, εξίσου βέβαιος ότι θα παραμείνουν πιστοί όλοι οι βουλευτές του κόμματός του στην τελική ψηφοφορία για τον πρόεδρο.

«Είναι δύσκολο δεδομένης της κατάστασης. Πρέπει όλοι όμως, να σεβαστούμε στην αντιμνημονιακή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός στις προηγούμενες εκλογές» καταλήγει.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κόμματος προχώρησε σε διευκρινίσεις για το εν λόγω δημοσίευμα τονίζοντας ότι ο κ. Καμμένος δεν εξέφρασε αμφισβήτηση και εννοούσε τους βουλευτές του κόμματός του αλλά τους ανεξάρτητους βουλευτές.