Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και οι προκλήσεις της Άγκυρας στο επίκεντρο της συνάντησης του Μ. Κεφαλογιάννη με τον Πρόεδρο του κουρδικού Λαϊκού Κόμματος (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Με τον Πρόεδρο του κουρδικού Λαϊκού Κόμματος (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς της Τουρκίας, συναντήθηκε με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν τα θέματα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, αλλά και τις προκλητικές ενέργειες της 'Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά της συνάντηση ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε «συζητήσαμε για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και για μια σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται με την ευρύτερη περιοχή, όπως το Κουρδικό, το ζήτημα του ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS), την κατάσταση στη Συρία και στο Ιράκ τις παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ. Προσβλέπουμε σε σχέσεις καλής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας- ΕΕ, στη βάση του κοινοτικού κεκτημένου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου».