current views are: 1

17 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:01

Παππάς: Λύσεις για τη δανειοδότηση της χώρας μπορούν να βρεθούν

Πολιτικά δύσκολο χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς το να εξηγήσει κανείς πώς μπορεί να αλλάξει άποψη από την πρώτη έως την τρίτη ψηφοφορία, αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Δημοσίευση 12:01’
αρθρο-newpost

Πολιτικά δύσκολο χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς το να εξηγήσει κανείς πώς μπορεί να αλλάξει άποψη από την πρώτη έως την τρίτη ψηφοφορία, αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Πολιτικά δύσκολο χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς το να εξηγήσει κανείς πώς μπορεί να αλλάξει άποψη από την πρώτη έως την τρίτη ψηφοφορία, αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

«Νομίζω ότι θα είναι μια σοβαρή ένδειξη. Η χώρα χρειάζεται εκλογές για να προκύψει μια Βουλή που θα αντικατοπτρίζει τη λαϊκή Βούληση», σχολίασε στον Real fm ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

«Κανένας πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι εκλογές θα πρέπει να πάνε το 2016. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατόν να μπει σε καμία τέτοιου τύπου συζήτηση διότι οι εξελίξεις είναι τόσο πυκνές και επειδή υπάρχουν ακόμα κάποια ψήγματα διαφάνειας στην Ελλάδα, έχει έρθει στο φως το e-mail της κυβέρνησης προς την τρόικα με τις δεσμεύσεις της. Αυτά αναδεικνύονται ως και τα επίδικα της σημερινής και των επόμενων δύο ψηφοφοριών στη Βουλή. Αυτά είναι κομβικές επιλογές και δεν μπορούν να γίνουν στην πλάτη του ελληνικού λαού» τόνισε.

«Γιατί η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να κλείσει συμφωνία; Γιατί δεν βγήκε ευθαρσώς, να κάνει φανερή την ατζέντα που αποκαλύφθηκε και να εξηγήσει στον κόσμο ότι αυτός είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη; Επειδή η σημερινή μέρα έχει το στοιχείο της αναδίπλωσης, από τον κ. Μοσκοβισί που είπε στην Φιγκαρό ότι δεν υπάρχει θέμα Grexit και από την αναδίπλωση του Γιούνκερ που είπε ότι εννοούσε τη Χρυσή Αυγή όταν είπε ότι δεν θέλει η Ελλάδα να πέσει σε χέρια ακραίων», πρόσθεσε ο κ. Παππά, ενώ αναφερόμενος στην παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα υπέρ της προεδρικής εκλογής έκανε λόγο για «παράβαση του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος και ως προς την υποχρέωση του να διαμορφώνει κλίμα ηρεμίας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα. Έχει υπερβεί τα εσκαμμένα κι εμείς κάναμε το αυτονόητο, ανταλλάξαμε απόψεις με τον προηγούμενο διοικητή της κεντρικής Τράπεζας» επεσήμανε, αιτιολογώντας και τη συνάντηση Τσίπρα – Προβόπουλου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα ότι είναι απαραίτητη η προληπτική γραμμή πίστωσης για τη χώρα, δεν απέρριψε την άποψη αυτή, τονίζοντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι η λύση για τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, οι οποίες είναι πολύ μικρές μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να βρεθεί. Το θέμα είναι αν και εμείς και η Ευρώπη θα επιλέξουμε να χρηματοδοτήσουμε την καταστροφή ή την ανάπτυξη, την ανάκαμψη και την απασχόληση» δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα.

Στην ερώτηση αν η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ναι ή όχι στην προληπτική γραμμή πίστωσης, είπε: «Ας αποφασίσει, λοιπόν, ο λαός μας αν μπορεί μια καλύτερη δανειακή συμφωνία να τη συνάψει μια φρέσκια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή αν μπορεί ο κ. Σαμαράς με τον κ. Στουρνάρα» και συμπλήρωσε ότι «έχει αποδειχθεί ότι λύσεις για τη δανειοδότηση της χώρας μπορούν να βρεθούν, κρίσιμο ζήτημα είναι για ποια εφαρμοζόμενα μέτρα μιλάμε». 


σχετικα αρθρα