Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί και που όπως διευκρίνισε απηχεί την προσωπική του άποψη προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης

Μιλώντας στον Βήμαfm, και σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής υποψήφιου Προέδρου είπε πως «φαντάζομαι ότι αν πρότεινε έστω και τώρα πρόσωπο-υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση πολύ σοβαρά θα το δεχόταν να το συζητήσει». 

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως «ν δει ότι υπάρχει ένα πρόσωπο και το άθροισμα των βουλευτών τον εκλέγει, φαντάζομαι ότι θα το σκεφτόταν καθένας πολύ σοβαρά. Μιλάω προσωπικά, ως προσωπική άποψη, και δεν τη φορτώνω στον Σαμαρά ούτε στη Ν.Δ. Αλλά φαντάζομαι ότι έχουμε πλήρη συνείδηση του κινδύνου στον οποίο θα μπει η χώρα από την επομένη της μη εκλογής ΠτΔ και φαντάζομαι ότι ο Σαμαράς, ως υπεύθυνος πρωθυπουργός, εάν είχε τέτοιου είδους πρόταση στα χέρια του που θα έβγαζε Πρόεδρο, θα τη σκεφτόταν σοβαρά».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τη θέση του ότι με τις πρόωρες εκλογές η «ελληνική οικονομία θα καταστραφεί». 

«Να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Μας το λένε οι διεθνείς οίκοι, ο Στουρνάρας, ο Γιούνκερ, η Wall Street Journal, η Capital, η Bank of America-Merryll Lynch, οι Financial Times, οι New York Times… Όλοι! Δεν τα λέει μόνο στη Βουλή ο Γεωργιάδης. Η ελληνική οικονομία θα καταστραφεί. Θα καταστραφεί! Γιατί; Διότι την ώρα που πάει να φύγει από την κρίση, εμείς πάμε και κάνουμε την πράξη που είναι ό,τι χειρότερο για μια οικονομία. Τι; Βάζουμε αβεβαιότητα. Θέλετε να είμαστε όλοι υποκριτές; Να λέμε ότι δεν θα καταστραφεί η οικονομία; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Θα γίνει αυτό αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί θα μπει η χώρα σε παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα. Η χώρα δεν έχει περιθώριο να μπει σε πολιτική αβεβαιότητα». κατέληξε.