Την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την απώλεια αθώων ζωών στο Πακιστάν εξέφρασε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

«Σε έναν πολιτισμένο κόσμο, βίαιες επιθέσεις, όπως η σημερινή, σε ένα σχολείο στο Πακιστάν, αποτελούν προσβολή και έγκλημα για την ανθρωπότητα,  και σε ό,τι έχουμε ιερό σε αυτό τον κόσμο» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «το φρικτό αυτό γεγονός και η αδίστακτη δολοφονία παιδιών, απεικονίζει το απάνθρωπο πρόσωπο της τρομοκρατίας».

«Η τρομοκρατία αποτελεί παγκόσμια απειλή. Στην ΕΕ είμαστε προσηλωμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας έτσι ώστε να προστατεύσουμε το δικαίωμα στη ζωή όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και εθνικότητας» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Μιλώντας για τη νέα ευρωπαϊκή ατζέντα για την ασφάλεια ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «η νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια θα πρέπει να είναι μια κοινή ατζέντα, όπου η ασφάλεια των πολιτών μας και των δικαιωμάτων τους, οι δημοκρατικές μας αξίες, η ευημερία των κοινωνιών μας και η οικονομία μας διακυβεύονται».

«Η Επιτροπή θεωρεί αναγκαίο να εργαστούν από κοινού όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για  να διαμορφώσουν και στην συνέχεια να εφαρμόσουν την μελλοντική Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια» κατέληξε.