Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Συνεχείς θα είναι οι συσκέψεις του Αντώνη Σαμαρά με τους στενούς του συνεργάτες αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ και τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος, όλες τις επόμενες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει άμεση ενημέρωση για όλα τα τεκταινόμενα στη βουλή , πριν και μετά τις δύο πρώτες  ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας. 

«Κομιστές» των πληροφοριών προς τον Αντώνη Σαμαρά οι κύριοι Γεωργιάδης, Μπούρας και Μάκης Βορίδης οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της διαδικασίας λεπτό προς λεπτό.

Σήμερα ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις ενώ θα βρίσκεται από νωρίς στη βουλή και κάποιοι εικάζουν ότι μπορεί να έχει επαφές και με ανεξάρτητους βουλευτές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με βουλευτές της ΝΔ είτε στο γραφείο του , είτε στον γνωστό πια χώρο... που είναι το καφενείο του κοινοβουλίου. 

Στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά έλεγε με νόημα σε ερώτηση του newpost «οι πόρτες του γραφείου του Σαμαρά δεν είναι ποτέ κλειστές για κανέναν βουλευτή που επιθυμεί να δει τον πρωθυπουργό». 

Από όλες τις πτέρυγες; Ρωτήσαμε… 

«Για όλους τους βουλευτές» ήταν η κατηγορηματική απάντηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα  έχει και σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την λήξη της πρώτης ψηφοφορίας με στενούς του συνεργάτες η ακόμη και με τον υπουργό οικονομικών.

Εκτός βέβαια από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα αναλυθεί έως την τελευταία λεπτομέρεια, στην ατζέντα θα βρεθεί και η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών από όπου η κυβέρνηση αναμένει θετικά σχόλια για την πορεία της παρούσας κυβέρνησης αλλά και την αναγκαιότητα ομαλής ολοκλήρωσης του προγράμματος.