Δεν απέκλεισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το ενδεχόμενο της συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που υπάρξει «κοινή ανάγνωση της πραγματικότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας σε ενημερωτική εκπομπή στο Star, όταν ρωτήθηκε σχετικά για το τι μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι απαιτείται γι αυτό «μία στοιχειωδώς κοινή αντίληψη για την πραγματικότητα, όχι για το τι πρέπει να κάνουμε. Δεν μπορούμε όμως εμείς να λέμε ότι είναι νύχτα και κάποιος άλλος να μας λέει όχι είναι μέρα μεσημέρι να το πιστεύει τη στιγμή που υπάρχουν αστέρια στον ουρανό. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Πώς να συζητήσεις κάτι πέρα από αυτά; Δεν λέω για το τι μας έχουν αποκαλέσει, "προδότες", "γερμανοτσολιάδες", ας πούμε ότι αυτά τα ξεχνάμε, δεν πειράζει…».

Όταν ζητήθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας μία πρόβλεψη για το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας ανέφερε ότι «με τις υπάρχουσες συνθήκες η διεύρυνση του αριθμού των 155, που είναι η στενή κυβερνητική πλειοψηφία, ψηφίσουν την πρότασή μας για το Σταύρο Δήμα πάνω από 160 , θα είναι ένα θετικό πρώτο βήμα για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη συνέχεια μέχρι την τρίτη ψηφοφορία, όπου θα χρειαστούμε τις ψήφους των 180 συναδέλφων μας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν δίστασε να πει ότι «δεν νομίζω πως θα είναι κάτι θετικό για εμάς αν 121 συνάδελφοι ψηφίσουν εναντίον της πρότασής μας για τον κύριο Δήμα, θα είναι ένα έντονο καταρχήν αρνητικό βήμα. Όμως πρώτον, πιστεύω ότι θα δεν θα γίνει. Και δεύτερον, και αν ακόμα συμβεί, που ξαναλέω πιστεύω ότι δεν θα συμβεί, και πάλι έχουμε άλλες δύο ψηφοφορίες, νομίζω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι θα κρίνουν την τελική τους απόφαση στην τρίτη ψηφοφορία. Και ακριβώς επειδή οι συνθήκες μεταβάλλονται ραγδαία δεν είμαι έτοιμος να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε δεν θα αλλάξει τη γνώμη του, αν κρίνει ότι αυτό αποτελεί το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας».

Σε ερώτηση για το εάν συγκεντρωθεί ο επιθυμητός αριθμός των ψήφων από αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Δένδιας σχολίασε πως δεν μπορεί κανείς να εμποδίσει οποιονδήποτε να ψηφίσει οτιδήποτε και επεσήμανε ότι «υπάρχουν και συνάδελφοι οι οποίοι έχουν φύγει πια από τη Χρυσή Αυγή».

Σχετικά με το περιβάλλον που θα υπάρξει στην περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή και συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι αυτό θα αποτελέσει θετική έκρηξη για την ελληνική οικονομία. «Θεωρώ δηλαδή ότι η συνολική αντιμετώπιση της Ελλάδας και από τις αγορές και από την τρόικα και από τους εταίρους και φίλους μας θα είναι πολύ πιο θετική και πολύ διαφορετική» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε με έμφαση ότι «θεωρείται a priori δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σούπερ διαπραγματευτής που θα υποχρεώσει όλους τους ευρωπαίους να υποκλιθούν και να μας χαρίσουν μέρος του χρέους…Ρωτάμε επανειλημμένως με όποιον τρόπο μπορούμε, όσο ευγενικά μπορούμε, όσο έντονα μπορούμε το ΣΥΡΙΖΑ , εάν αυτό δεν γίνει τι θα κάνουμε, τι θα κάνετε, αλλά και τι θα κάνουμε ως χώρα, διότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Σε αυτό δεν παίρνουμε απάντηση...».