Δεν εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας στην πρώτη ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή.

«Ναι» ψήφισαν 160 βουλευτές, ενώ παρών είπαν 135 βουλευτές. 

Συγκεκριμένα, υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κατερίνα Μάρκου, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Νταβρής. 

Από τις κοινοβουελυτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε καμία διαρροή και ψήφισαν παρών, δηλαδή επί της ουσίας κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, 

Παρών από τους ανεξάρτητους βουλευτές είπαν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Κουράκος και Παναγιώτης Μελάς, αν και ο τελευταίος είχε δηλώσει πολλές φορές ότι θα υπερψηφίσει. Επίσης, οι Ραχήλ Μακρή, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Μάρκος Μπόλαρης, Πέτρος Τατσόπουλος, Θεοδώρ Τζάκρη και Βύρων Πολύδωρας. 

Απόντες από την πρώτη ψηφοφορία Κώστας Γιοβανόπουλος, οι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, καθώς και η Άννα Χατζησοφιά, η οποία αν και έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία διευκρίνιζε οτι αν ήταν παρούσα θα ψήφιζε "παρών", η ψήφος της δεν καταμετράται .

Δείτε πως μετέδωσε το newpost.gr λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία με τον κοινοβουλευτικό του συντάκτη Παναγιώτη Τζαννετάτο.