Ένας νέος «δικομματικός καβγάς» στήνεται ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ,  λίγη ώρα πριν την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ, στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα».

Και πρόσθεσε:

«Στην πραγματικότητα και οι δύο δίνουν εξετάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις αγορές, στο μεγάλο κεφάλαιο, θέλουν το λαό στη γωνία. Θέλουν το λαό στη γωνία, παροπλισμένο, να παρακολουθεί τις εξελίξεις άκριτα, να αποδέχεται τα Μνημόνια διαρκείας, να αποδέχεται τις συμφωνίες αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές, να αποδέχεται τα δεσμά της Ε.Ε. και τις αλυσίδες της Ευρωζώνης. Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιτάξει ένα αποφασιστικό "όχι" σε όλα αυτά. Να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς να ενισχύσει την πολιτική δύναμη που με σταθερότητα με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του. Το ΚΚΕ, που θα βρίσκεται και την άλλη μέρα, την επόμενη μέρα από τις ερχόμενες εκλογές, από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις».