current views are: 2

17 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:59

Κουτσούμπας: Σερβίρουν στο λαό ξαναζεσταμένα διλήμματα

Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δημοσίευση 18:59’
αρθρο-newpost

Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ότι «σερβίρουν ξαναζεσταμένα διλήμματα και καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης.

«Χόρτασε ο λαός μας από θυσίες και σωτήρες. Κι αυτοί που του λένε ότι τον έσωσαν, όπως η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτοί που του λένε πως τώρα θα τον σώσουν, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, ξέρουν πολύ καλά πως η εργατική τάξη, ο λαός μας, μπορεί μόνος του να σωθεί, αν το αποφασίσει και πάρει αμπάριζα κι αυτούς και το σύστημα που όλοι τους στηρίζουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τόνισε:

«Οι περιγραφές του πρωθυπουργού για τη χώρα που μπαίνει στην ανάκαμψη, για την ανεργία που άρχισε να υποχωρεί, για τις επενδύσεις που είναι έτοιμες να μπουν στην Ελλάδα, δεν αφορούν τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού που ματώνει καθημερινά πληρώνοντας τα βάρη της κρίσης».

Επισήμανε ότι «για τον λαό που υποφέρει μικρή σημασία έχει αν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπογράψουν μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη συμφωνία ή υπογράψει μια νέα«.

Όσο για τις υπαρκτές διαφορές της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αφορούν ακριβώς το μείγμα διαχείρισης, δηλαδή τον τρόπο για την επίτευξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εξωραΐζοντας και οι δύο το αντιλαϊκό και ταξικό της περιεχόμενο. Η ΝΔ ζητάει επιμήκυνση χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μείωση του χρέους, χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πιο επεκτατική πολιτική, συμπόρευση με τη Γαλλία και την Ιταλία για μεγαλύτερη άσκηση πίεσης στη Γερμανία».


σχετικα αρθρα