current views are: 2

17 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:42

Deutche Welle: «Ελληνική τραγωδία πιθανή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές»

Για πιθανή «ελληνική τραγωδία» σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Deutsche Welle.

Δημοσίευση 19:42’
αρθρο-newpost

Για πιθανή «ελληνική τραγωδία» σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Deutsche Welle.

Για πιθανή «ελληνική τραγωδία» σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Deutsche Welle.

Επικαλούμενο σχόλια οικονομικών αναλυτών σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και πρακτορεία, το γερμανικό δίκτυο σχολιάζει την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να κερδίσει μεγαλύτερο μέρος ανεξάρτητων βουλευτών στην υπερψήφιση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα και προσθέτει, ότι, εάν η εκλογή του δεν επιτευχθεί, έστω στην τρίτη ψηφοφορία, «θα μπορούσαν να υπάρξουν μοιραίες, αρνητικές εξελίξεις για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας».

«Εάν το αντίθετο με τα μέτρα λιτότητας κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ νικήσει σε πρόωρες εκλογές οι οποίες θα προκηρυχθούν στις 29 Δεκεμβρίου, η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε “ελληνική τραγωδία”, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές», αναφέρει η DW.

Το δίκτυο επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει τέλος στα τέσσερα χρόνια αυστηρής λιτότητας και να αναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της χώρας.

«Εάν η Ελλάδα υπερβεί την σημερινή πολιτική αβεβαιότητα και παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψή της μπορεί να συνεχιστεί. Αλλιώς, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε μια οικονομική άβυσσο», ανέφερε αναλυτής, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.


σχετικα αρθρα