Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Σε άλλη γραμμή κινούνται Σαμαράς και Βενιζέλος. Αν κάτι έδειξε η χθεσινή  συνάντησή τους στο Μαξίμου αλλά και η αντίδρασή τους μετά την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο, στη Βουλή, είναι πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται σε άλλο μήκος κύματος και δεν συμφωνούν ως προς τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν στην πορεία προς την 29η Δεκεμβρίου. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι θέλουν καθαρές και όχι μεσοβέζικες λύσεις ακόμη κι αν αυτές οδηγήσουν σε εκλογές. Ουσιαστικά απορρίπτουν την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για προσπάθεια να υπάρξει συναινετική εκλογή Προέδρου, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση θα πρέπει να μπει στην λογική της συμφωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση για ημερομηνία εκλογών. 

Η διάσταση των δύο πολιτικών αρχηγών είναι εμφανής. Από την Χαριλάου Τρικούπη επιβεβαιώνουν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε άλλη γραμμή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρενέβη στην "κοκορομαχία" των τελευταίων ημερών με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχουν και διαφωνίες στα θέματα της οικονομίας. "Ο Βενιζέλος είχε πει στον Σαμαρά ότι δεν συμφωνεί σε νέα μέτρα" λένε τώρα από το ΠΑΣΟΚ

Τρία θέματα έθιξε ο αντιπρόεδρος κατά την χθεσινή επίσκεψή του στο Μαξίμου. Συναινετική εκλογή Προέδρου με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τον καθορισμό της προληπτικής γραμμής πίστωσης και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση να θεωρήσει όλα τα θέματα ανοιχτά: Ακόμη και αυτό του καθορισμού από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ του χρόνου των εκλογών εντός του 2015. 

"Κρατάμε ψηλά την ευθύνη" είναι το κυρίαρχο μότο του ΠΑΣΟΚ, καθ' υπόδειξιν του προέδρου του. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιμείνει έως την τρίτη εκλογική διαδικασία για συναινετικές λύσεις προκειμένου να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη και ο ίδιος ο εγγυητής της σταθερότητας. Αυτά είπε άλλωστε και κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος χθες το απόγευμα.

Από εκεί και πέρα το μήνυμα που περνάει στις κλειστές συσκέψεις είναι σαφές: Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ετοιμαστείτε.