current views are: 2

18 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:06

Μητσοτάκης: Κίνδυνος για την Ελλάδα οι πρόωρες εκλογές- Καμμένος: Εθνική συνεννόηση μετά τις εκλογές

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 09:06’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Να υπάρξει εθνική συνεννόηση μετά τις εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση πριν από τις εκλογές καθώς πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενδεχομένως να βγάλει την χώρα από το ευρώ.

«Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα πρέπει να επιτευχθούν ευρύτερες συναινέσεις. Οι θυσίες του ελληνικού λαού υπάρχει κίνδυνος να πάνε από δικό μας λάθος χαμένες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από την πλευρά του ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος μάλιστα τον προέτρεψε στην πολιτική το 1991. 

Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ,ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα σε σχέση με την οικονομία.

«Μου ζήτησε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας να βρεθεί μια λύση συναίνεσης όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να έχουν μια εθνική πολιτική για να μπορέσουν να διαπραγματευτούν. Του απάντησα πως μπορεί να υπάρξει μια τέτοια λύση μετά τις εκλογές, μετά τη λαϊκή εντολή οι δυνάμεις του τόπου να αποκτήσουν εθνική κοινή θέση που θα καταργήσει τα μνημόνια» είπε.  

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο το επόμενο διάστημα θα ξανασυναντηθούν για να ανταλλάξουν απόψεις. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να βρεθεί μια λύση πριν από τις εκλογές, ζητά εθνική γραμμή, ο ίδιος όμως εκτίμησε ότι πριν από τις εκλογές δεν μπορεί να βρεθεί λυση.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος δεν του ζήτησε να στηρίξει τον Σταύρο Δήμα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε πυρά κατά της συγκυβέρνησης λέγοντας πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοι Σαμαράς και Βενιζέλος, έχουν ξεκαθαρίσει πως αρνούνται τον διάλογο. «Χωρίς αυτούς τους δύο και μετά από εκλογές οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν σε μια τέτοια κίνηση».  Μάλιστα ο κ. Καμμένος επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό λέγοντας πως δεν έρχεται στη Βουλή και αρνείται τη συζήτηση για εθνικά θέματα.

Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος είπε χαρακτηριστικά:

«Οι εκλογές είναι μονόδρομος. Δεν θα δώσουμε εμείς το φιλί της ζωής στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο»


σχετικα αρθρα