Σφοδρή επίθεση κατά όσων ισχυρίστηκαν το τελευταίο διάστημα πως θα χρηματιστούν βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος όπως είπε βλέπει εκλογές σύντομα και σε πολύ άσχημο κλίμα.

Ο κ. Τατσόπουλος μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, μίλησε με σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζοντας ως «σκουλήκια» όσους διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες ότι οι βουλευτές χρηματίζονται ενώ σήμερα μετά την αποτυχία της εκλογής βγαίνουν και λένε πως «απέτυχε η εξαγορά βουλευτών» γιατί δεν τα βρήκαν στα χρήματα.

Όπως είπε το χθεσινό αποτέλεσμα απέδειξε ότι η Βουλή δεν τα παίρνει, δεν είναι πουλημένη.

«Βλέπω εκλογές, με ένα πολύ άσχημο κλίμα. Εξαιρετικά πολωμένο. Βλέπω ότι κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό, απ' ό,τι φαίνεται, μπορεί και να ήταν το plan B του Σαμαρά. Και όσοι έχουμε σώας τας φρένας ακόμη- και είμαστε λίγοι- είναι να δώσουμε τον αγώνα τον καλό, ώστε στο μετεκλογικό τοπίο, που θα είναι μάλλον μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δυναμώσουμε τις φωνές του ρεαλισμού. Φωνές σαν το Ποτάμι» είπε. 

Το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών το βλέπει όπως είπε « μόνο στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ τρελαθεί τελείως και δεν απομονώσει τους λαϊκιστές και θελήσει να συνεχίσει τη δημαγωγία. Πιστεύω ότι το περιβάλλον θα είναι τόσο τοξικό εκείνη τη στιγμή, που ούτε αυτοδυναμία θα πάρει, ούτε τίποτα. Ελπίζω ότι δεν θα ξαναρχίσουμε το γαϊτανάκι των εκλογών».

Σε ότι αφορά στα δημοσιεύματα περί χρηματισμού τόνισε: 

«Όλες αυτές τις ημέρες, μας τα είχαν πρήξει ότι εξαγοράζονται βουλευτές. Βαλίτσες, κουμπαράδες… Ό,τι παπάρα ήθελε (ο) καθένας! Σήμερα, αυτά τα σκουλήκια που έλεγαν αυτά τα πράγματα, με τι τίτλο κυκλοφόρησαν; «Απέτυχε η εξαγορά βουλευτών».

Έχω τρελαθεί με αυτή τη χώρα. Πού το διάβασα; Σε σκατοφυλλάδες!... Δίνει λογαριασμό κανένας που γράφει αυτά τα πράγματα; Τις προηγούμενες ημέρες έδιναν ονόματα πώς θα ψηφίσουμε, πόσα πήραμε και ποιοι είμαστε. Γιατί δεν βγαίνουν να ζητήσουν συγγνώμη σήμερα, αλλά αυτά τα καθίκια το μόνο που λένε είναι ότι «απέτυχε»; Μας έδωσαν πολύ λίγα εκατομμύρια, εκεί ήταν το πρόβλημα.

Η βαλίτσα είχε μόνο πέντε εκατομμύρια και εμείς ζητούσαμε έξι! Ζητάει κανένας συγγνώμη σήμερα; Που βγήκαν 160 μόνο; Ζητάει κανένας από όλους αυτούς συγγνώμη σήμερα, που μας έλεγαν πουλημένους; Αντί να ζητήσουν συγγνώμη ή να επέμβει ο εισαγγελέας να τους αναγκάσει να ζητήσουν συγγνώμη, βγαίνουν και λένε ότι απέτυχε η εξαγορά. Δεν τα βρήκαμε, παιδιά, στα λεφτά. Ήταν λίγα! Δεν βγαίνουν να πουν ότι έκαναν λάθος ή ότι είχαν λάθος πληροφορία…

Εγώ τους δικαίωσα; Ήμουν ένας από αυτούς που έδειξαν ότι δεν είμαστε πουλημένοι. Δεν μπορώ! Απέδειξε η Βουλή των Ελλήνων χθες, ότι δεν τα παίρνει. Είναι ηλίθια; Πιθανότατα. Αλλά δεν είναι πουλημένη!».