«Δύσκολα θα φτάσουμε στον αριθμό αυτό που εκλέγει πρόεδρο της Δημοκρατίας» εκτίμησε μιλώντας στον Real fm ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

«Νομίζω ότι είναι μακριά το 160 από το 180. Βεβαίως υπάρχουν δύο ακόμη ψηφοφορίες, πολλά ακούγονται για συνεννοήσεις και για ενδεχόμενες αλλαγές στάσης βουλευτών που προβληματίζονται», σημείωσε.

Ο κ. Λυκούδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για να αλλάξει το κλίμα σε σχέση με την αντιπολίτευση και να δημιουργήσει ένα κλίμα συνεννόησης. «Θα μπορούσε να δηλώσει ο κ. Σαμαράς, ότι αν βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούμε να πάμε σε εκλογές σε συντομότερο χρόνο. Αυτό πιθανόν να έπειθε κάποιους ανεξάρτητους να πάνε στο ναι», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε στην πρόταση των «8» για εκλογή Προέδρου και εκλογές εντός του 2015, σημειώνοντας ότι εισπράττει ένα θετικό κλίμα στη λογική των συναινέσεων. Αναφερόμενος στον Σταύρο Δήμα είπε ότι είναι ένα πρόσωπο που δεν ενθουσιάζει, αλλά δεν είναι και αποτρεπτικό, σημειώνοντας ότι υπάρχει η αντίληψη ότι ίσως να χρειάζεται να περάσουμε γρήγορα σε πρόωρες εκλογές.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικού σκοπού, δηλώνοντας θετικός καθώς «η πατρίδα έχει ανάγκη αυτή τη συναίνεση περισσότερο από ποτέ».