«Αυτό το θέμα δεν είναι ανοιχτό. Είναι προσωπική του άποψη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης σχετικά με την πρόταση που διατύπωσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο κ. Καρύδης είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και από εκεί και πέρα να υπάρξει μια ειλικρινής τοποθέτηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι θα βάλουν πλάτη μέσα από την κοινή ομάδα διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμφωνία για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης και για τη διευθέτηση του χρέους».

Και συνέχισε:  

«Γιατί είναι εθνικός σκοπός, γιατί πρέπει να προταχθούν τα συμφέροντα της χώρας. Γιατί ενώ η χώρα έχει πετύχει ένα σωρό επιτεύγματα στα δημοσιονομικά της, τους ρυθμούς ανάπτυξης, στο ισοζύγιο πληρωμών, βυθίζεται μέσα από το κλίμα της αβεβαιότητας. Και από εκεί και πέρα μπορούν να προσδιοριστούν οι εκλογές σε κάποιο εύθετο χρόνο, αλλά μέσα από μια πορεία στέρεη όμως και όχι μέσα από μια πορεία εκλογολογίας και αβεβαιότητας. Αυτό είναι το κρίσιμο διακύβευμα για τη χώρα».

Ο κ. Καρύδης προειδοποίσε ότι «όποιος δεν το κάνει αυτό, αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας και θέλει  στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μη λειτουργούν μικροκομματικά και  να πετύχουμε μια ευρύτερη συναίνεση, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος».