ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαχαίρας: Εκλογές για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση

Δημοσίευση 18 Δεκεμβρίου 2014, 15:36 / Ανανεώθηκε 18 Δεκεμβρίου 2014, 15:36
Μαχαίρας: Εκλογές για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής με μια νέα προοδευτική κυβέρνηση επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής με μια νέα προοδευτική κυβέρνηση επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο Χρήστος Μαχαίρας τόνισε ότι «στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ή υπάρχουν συναινέσεις, όπως ζητάει το Σύνταγμα για την προεδρική εκλογή και ελλείπουν για πολιτικούς λόγους, ή η λύση είναι εκλογές. Και σπεύδω να πω ότι οι εκλογές είναι μία ομαλή διαδικασία. Δεν πρέπει ούτε να τις φοβόμαστε ούτε να τις δαιμονοποιούμε. Είναι το τελευταίο καταφύγιο της Δημοκρατίας επί αδιεξόδων».

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη θέση της ΔΗΜΑΡ για οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια, σημειώνοντας ωστόσο ότι «την όποια εκλογική τακτική επιλέξουμε, θα την προσδιορίσουμε μετά το πέρας και της τρίτης ψηφοφορίας, όπου θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει η εκλογική προοπτική, αλλά θα την προσδιορίσουμε με όρους πολιτικής αυτονομίας. Δεν υπάρχει περίπτωση η ΔΗΜΑΡ να διαχυθεί σε άλλο κόμμα ούτε να διαλυθεί».

Ο κ. Μαχαίρας τάχθηκε κατά της κυβέρνησης εθνικού σκοπού, για «να συντηρηθούν οι πολιτικές που ασκούνται. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μία νέα προοδευτική κυβέρνηση».

Έκανε λόγο για ατμόσφαιρα ακραία και κινδυνολογική, όπου ό,τι επιχειρείται να γίνει θα είναι υπό τη δαμόκλειο σπάθη άλλοτε του Grexit και άλλοτε τρομερών εξελίξεων. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβερνητικό σχήμα ο κ. Μαχαίρας απάντησε ότι, στην προοδευτική διακυβέρνηση πρέπει να συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας και οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού. «Σ' αυτόν τον κύκλο, με όποιον τρόπο μπορεί να συμβάλει η ΔΗΜΑΡ, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου με προγραμματικές συμπτώσεις και όχι συμφωνίες κορυφής ή παζάρια να μπορέσει να επιτευχθεί μία τέτοια λύση και κατεύθυνση» τόνισε.