Μία δήλωση που γεννά ερωτηματικά έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στο ιταλικό δίκτυο RAI Uno, τοποθετούμενος για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Για την ακρίβεια όσοι διάβασαν τη δήλωση του κ. Κουβέλη νόμισαν προς στιγμήν ότι η απορρόφηση της ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε και ο παλαίμαχος πολιτικός μίλαγε ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Αν εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα, αλλά θα επιχειρήσει να αλλάξει κάποιους όρους. Στην Ελλάδα υπάρχει ενάμιση εκατομμύριο ανέργων κι ο μισός πληθυσμός κινδυνεύει από φτώχεια. Η Ευρώπη δεν μπορεί να το αγνοήσει».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, από τις ζυμώσεις των επόμενων ημερών θα μπορούσε να προκύψει μια νέα υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εκείνη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Οι δηλώσεις αυτές, φαίνονται να επιβεβαιώνουν τα σενάρια ότι η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται στα... τελευταία της ως αυτόνομο πολιτικό κόμμα και από τις ερχόμενες εκλογές θα κατέβει είτε συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως μέρος του κόμματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις ότι ο κ. Κουβέλης ενδέχεται να καταλάβει και την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι προσκείμενοι στη ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν ότι τόσο οι πρόσφατες ενέργειες του προέδρου, όσο και η σημερινή του δήλωση έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και δυσαρέσκεια στα εναπομείναντα μέλη του κόμματος...

ΠΑΝ.ΒΕΛ.