Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το χθεσινό αποτέλεσμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχαίρει για την κατάσταση της χώρας, η οποία -όπως είπε- βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του δεν φοβάται τις εκλογές αλλά τα απότοκα της επόμενης μέρας.

Από την πλευρά της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου, επεσήμανε ότι τα χθεσινό αποτέλεσμα συνιστά παταγώδη ήττα της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές:

«Τα χθεσινά αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι έφτασε η ώρα της ανατροπής σας. Χθες η κυβέρνηση υπέστη μια παταγώδη ήττα. Το μόνο που απομένει τώρα είναι η διάλυση της Βουλής. Το λάδι στο καντήλι σας τελειώνει. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές».

Συνεχίζοντας η κ. Αμανατίδου επεσήμανε: 

«Ο χρόνος σας τελείωσε. Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα είναι ο πρωταγωνιστής και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη στη χώρα μας. Σε ενάμιση μήνα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει, πιθανόν από μηδενική βάση γιατί δεν ξέρουμε τι θα βρούμε, να αναστήσει τη χώρα».

«Άκουσα τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για λάδι που τελειώνει της κυβέρνησης, αδιαφορώντας ποια είναι η κατάσταση στη χώρα και πόσο κρίσιμο είναι το σταυροδρόμι που έχουμε μπροστά μας» αντέδρασε ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης και προσέθεσε: 

«Η παράταση για τη συμφωνία τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου. Εκεί θα αποφασίσουμε αν αυτή η χώρα θα απαγκιστρωθεί από το μνημόνιο ή θα ακολουθήσει τον διαφορετικό δρόμο της αβεβαιότητας, αν θα μπει στην περιπέτεια. Το λιγότερο που έχει να πάθει η χώρα, όπως λένε και διεθνή έντυπα, είναι να επιστρέψουμε σε ένα σκληρό μνημόνιο. Αυτή είναι η ουσία. Για αυτό λέμε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές».

Κλιμακώνοντας στην επίθεση του, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε:

«Εσείς επιχαίρετε, διότι εξετάζετε το ενδεχόμενο να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να πάμε σε εκλογές. Ξεχνάτε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε όλες τις δημοσκοπήσεις, επειδή καταλαβαίνει τι του επιφυλάσσει το αύριο, λέει ότι δεν θέλει εκλογές. Υπάρχει μια αντιπολίτευση που επιχαίρει να πάμε. Έχετε την εντύπωση ότι η ΝΔ φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία και δεν θέλουμε εκλογές; Εμείς αυτό που φοβόμαστε είναι το απότοκο των εκλογών, τι θα ακολουθήσει μετά».