Παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και άμεση προσφυγή σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε συνέντευξή του Finance & Markets Voice στο τόνισε χαρακτηριστικά πως ο «κόσμος του ΠΑΣΟΚ που σήμερα νιώθει πολιτικά άστεγος πρέπει να λάβει την ρητή δέσμευση ότι θα οδηγηθούμε άμεσα σε συνέδριο που θα συζητήσει την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος και εκλογή προέδρου από την βάση. Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει σαφώς άμεσα να δηλώσει και να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί».

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «προσπαθεί να θέσει τεχνητά δίπολα, που απέχουν παρασάγκας από τα πολιτικά ζητήματα μείζονος σημασίας όπως η σύγκρουση με όσους υπέκλεψαν και αναχαίτισαν τον δημόσιο πλούτο λειτουργώντας ως τροχοπέδη για την κοινωνική και οικονομική επανεκκίνηση της χώρας», ενώ προσέθεσε:

«Η Κ75 του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβρη του 2013 είχε θέσει δημόσια και υπόψιν της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, με προτάσεις ρεαλιστικές μα πάνω από όλα συγκρουσιακές που θα κατένειμαν το βάρος της κρίσης με δίκαιο τρόπο».

Τόνισε εξάλλου την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας ωστόσο όπως είπε, «κανείς όμως από την κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για μια ορατή αλλαγή πολιτικής» και συνέχισε:

«Πιο ενδιαφέρον όμως, θα ήταν να ρωτήσετε αυτούς που θέτουν να τα διλήμματα ,για την πράγματι αναγκαία για την χώρα σταθερότητα, γιατί το 2011 και το 2012 οδήγησαν την χώρα μεσούσης της τετραετίας και της πιο δύσκολης περιόδου σε εκλογές, ανατρέποντας έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό. Και αναφέρομαι τόσο σε εσωκομματικούς όσο και σε εξωκομματικούς παράγοντες. Το αποτέλεσμα για την χώρα σίγουρα δεν ήταν θετικό αλλά ορισμένοι, στην πλάτη του ελληνικού λαού κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες».