current views are: 3

19 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:21

Στο πλευρό της Δούρου ο Τσίπρας για το κομμένο ρεύμα των νοικοκυριών

Στο πλευρό της Ρένας Δούρου βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί από την ίδια την περιφερειάρχη  για την πρωτοβουλία που πήρε να πληρώσει τους κομμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ στους άπορους , άνεργους  και ανήμπορους πολίτες της Αττικής. 

Δημοσίευση 05:21’
αρθρο-newpost

Στο πλευρό της Ρένας Δούρου βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί από την ίδια την περιφερειάρχη  για την πρωτοβουλία που πήρε να πληρώσει τους κομμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ στους άπορους , άνεργους  και ανήμπορους πολίτες της Αττικής. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Στο πλευρό της Ρένας Δούρου βρλισκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί από την ίδια την περιφερειάρχη  για την πρωτοβουλία που πήρε να πληρώσει τους κομμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ στους άπορους , άνεργους  και ανήμπορους πολίτες της Αττικής. 

Όπως γίνεται αντιληπτό μέσω της πρωτοβουλίας της Ρένας Δούρου  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνει το μήνυμα στους ψηφοφόρους  ότι «έτσι θα κυβερνήσω» κάνοντας πράξη ότι έχει υποσχεθεί. 

Φυσικά και η επίσκεψη στην περιφέρεια εντάσσεται στις προεκλογικές κινήσεις που έχει προγραμματίσει το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εν όψη των εκλογών αφού και χθες στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το κόμμα του σε προεκλογική ετοιμότητα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού σχολίασε το αποτέλεσμα  της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «αποτελεί ένα θετικό βήμα, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται επεσήμανε ότι «το κλειδί για να πετύχουμε τον στόχο μας θα είναι οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στο λαό. Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε. Αν, όμως, δεν έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάποιοι θα μας περιμένουν στη γωνία για να μας εμποδίσουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις για τη χώρα. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «ο μόνος δρόμος της επιτυχίας είναι ο δρόμος της αυτοδυναμίας στη βουλή και αυτός ο δρόμος περνάει από τρεις προϋποθέσεις:

  • Την καταπολέμηση του φόβου.
  • Την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του λαού.
  • Τη διεύρυνση των συμμαχιών μας. 

Πάντως παρά τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί διεύρυνσης η Αριστερή Πλατφόρμα προσπάθησε να μπλοκάρει την διευρυνση των ψηφοδελτίων  από εξωκομματικούς παράγοντες  επικαλούμενη το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα  η Σοφία Παπαδόγιαννη κατέθεσε πρόταση με την  οποία ζητούσε  να συνεδριάσει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να μην χαθεί χρόνος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τα οποία θα πρέπει να εγκριθούν από τις κομματικές οργανώσεις   . Η πρόταση καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία η οποία όπως φαίνεται επιθυμεί να αφήσει ανοικτούς δρόμους για να βρεθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι ανεξάρτητοι βουλευτές αλλά και στελέχη της ΔΗΜΑΡ. 

Το σκεπτικό της πρότασης της Σοφίας Παπαδόγιαννη έτσι όπως αναπτύσσεται σε σχετικό άρθρο της στην ιστοσελίδα iskra.gr δείχνει πάντως και την καχυποψία που υπάρχει ανάμεσα στις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινήσεις της ηγεσίας. « Η εγκατάλειψη των εσωκομματικών δημοκρατικών διαδικασιών θα συνιστούσε οπισθοχώρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια στιγμή, μάλιστα, που απαιτείται η ενίσχυση των δικαιωμάτων των μελών αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο της . Διότι ο πιο βασικός όρος ενεργού συμμετοχής των μελών στην πολιτική μάχη είναι η συμμετοχή τους στη λήψη κρισίμων αποφάσεων. 

Η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με καθολική ψηφοφορία των μελών του θα στείλει ένα μήνυμα δημοκρατίας στην κοινωνία και θα αναδείξει το ηθικό του πλεονέκτημα. Ταυτοχρόνως μια τέτοια διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί λυτρωτική για το ίδιο το κόμμα, αφού αντιμετωπίζει με τον πιο διαφανή τρόπο προβλήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί σε σειρά οργανώσεων και τα οποία αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. 

Επιπροσθέτως, καλύπτει υπαρκτά κενά στις σχετικές προβλέψεις του καταστατικού, ενώ βρίσκεται σε απόλυτη εναρμόνιση με αυτό, αφού η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα των μελών αποτελεί τη θεμελιακή αρχή του.» 

Και καταλήγει «Φόβος για αποκλεισμούς προσώπων, τα οποία δεν είναι ενταγμένα στο ΣΥΡΙΖΑ και προέρχονται από κοινωνικούς χώρους ή από διεύρυνση δεν υπάρχει, καθώς το καθιερωμένο στο κόμμα εκλογικό σύστημα μειωμένης σταυροδοσίας αποτρέπει ένα τέτοιο κίνδυνο. Τα μέλη μας, εξάλλου, έχουν την πολιτική ωριμότητα να κρίνουν, αν η συμμετοχή των προσώπων αυτών στο ψηφοδέλτιο θα λειτουργήσει θετικά στην εκλογική τους περιφέρεια. Άλλωστε, αν δεν είναι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί και δικαιούται να κρίνει, ποιός άλλος μπορεί;»


σχετικα αρθρα