Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά την καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί προσπάθειας χρηματισμού του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε την υπόθεση ως στημένη προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό για ολισθηρή επιλογή.

Σε δήλωσή της η Σοφία Βούλτεψη άφησε αιχμές για τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλώντας για κακοπαιγμένο θέατρο με στόχο να μην ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξερχόμενος από τη συνάντηση με την Ρένα Δούρου σημείωσε ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία, αλλά δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις αν δεν έχει στοιχεία για το πόσο σοβαρή είναι και πόσο μπορεί να επηρεάσει.

Ωστόσο κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για την εξαγγελία του ότι έχει μαξιλαράκι για τους 180 λέγοντας ότι «όταν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική και κοινωνική πλειοψηφία και ο πρωθυπουργός εξαγγέλει ότι έχει μαξιλαράκι για τους 180 έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή. Η χώρα πρέπει να βγει από τον βούρκο».