Σε αποκαλύψεις και λεπτομερή στοιχεία για την υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη από τον «μεσάζοντα» πρώην τραπεζικό στέλεχος σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, προχώρησε στην συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος. Ο μεσάζοντας φέρεται να είναι ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε αρκετές φορές ότι ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Εισαγγελίας για την υπόθεση και επομένως όσα γράφονται ότι οι δικαστικές αρχές δεν γνώριζαν το όνομα, είναι αναληθή.

Όπως σημείωσε για το γενικό πλαίσιο της υπόθεσης ο κ. Καμμένος, «Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδω και περίπου 15 ημέρες. Την υπόθεση την προφυλάξαμε από τη δημοσιότητα γιατί πιστεύουμε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η ποινική δικαιοσύνη».

Το... χρονικό και οι συνομιλίες 

«Ο κ. Χαϊκάλης με ενημέρωσε στη Βουλή, παρουσία του νομικού συμβούλου, ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από την πλευρά ενός προσώπου κι ότι εκείνος είναι διατεθειμένος, παρ όλο που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, να βοηθήσει στο να αποκαλυφθεί η αλήθεια» είπε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταγραφές συνομιλιών. «Καταγράψαμε τη συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Plaza, κράτησε πάνω από μία ώρα, και με φυσική παρακολούθηση και με κρυφή κάμερα στο ρολόι του βουλευτή. Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και σύστημα καταγραφής κάτω από το τραπέζι και απόκλιση κλήσεων προφανώς από τον ίδιο τον μεσάζοντα».

«Στη συνάντηση προτείνεται ο χρηματισμός του κ. Χαϊκάλη από τον μεσάζοντα για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις απόπειρας χρηματισμού αλλά και χρηματισμού βουλευτών». Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο κ. Καμμένος, ο μεσάζων του υποσχέθηκε ότι θα του εξασφάλιζε εκτός από το οικονομικό μέλλον του αλλά και το πολιτικό μέσα από ένα νέο κόμμα που θα δημιουργούταν και έτσι θα μπορούσε να... δικαιολογήσει την ψήφο του.

Μετά την καταγραφή, ειδοποιήσαμε τον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο ότι υπάρχει σοβαρό υλικό κι έγινε συνάντηση με τον κ . Παναγιωτόπουλο και στη συνέχεια ειδοποίησε τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ του Αγίου Νικολάου επισκεφτήκαμε εκτάκτως την Εισαγγελία και ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε και παρέθεσε και το υλικό από την κάμερα σε δισκέτα.

«Ειδοποιήσαμε τον εισαγγελέα ότι θα γίνει και δεύτερη συναντηση. Στη δεύτερη συνάντηση κατεγράφη σύντομη συνομιλία, περίπου 15 λεπτά, όπου κανονίστηκε συνάντηση για να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ, να διακανονιστεί τραπεζικό δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά σιγά σε χρυσό είτε με μορφή διαφημιστικών συμβολαίων.  Ο μεσάζοντας αναφέρει στην συγκεκριμένη συνομιλία ότι  «το προηγούμενο βράδυ μέτραγα, έχουμε δώσει σε πολλού», «πρέπει να δούμε τα λεφτά αν είναι χτυπημένα» και μάλιστα αφέθηκε να εννοηθεί ότι τα λεφτά προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες, ίσως και από την απαγωγή του Παναγόπουλου.

Ο κ. Καμμένος μάλιστα σημείωσε ότι από αυτές τις δύο συνομιλιες αντίγραφο κράτησαν ο κ. Χαϊκάλης κι ο ίδιος αντίγραφα σε δύο συμβολαιογράφους στο εξωτερικό για λόγους ασφαλείας και δόθηκε ένα και στον κ. Λαζόπουλο.

Όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου,  στη δεύτερη συνομιλία κανονίσαμε να υπάρξει αστυνομική δύναμη στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη και να συλληφθεί επ αυτοφώρω με τα χρήματα τον μεσάζοντα, ωστόσο δύο λεπτά πριν από τη συνάντηση, ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του είπε «Δεν έρχομαι, καλά χριστούγεννα, φεύγω».

Το... προφίλ του μεσάζοντα

«Εργαζόταν στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ήταν στέλεχος, κατά δήλωσή του, της Deutsche Bank, αυτοδιαφημιζόταν ως σύμβουλος και της προηγούμενης κυβέρνησης, του κ. Παπανδρέου» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Επίσης, «o Δημήτρης Σταμάτης μου τον υπέδειξε προκειμένου να βοήθησει στην έρευνα για τα CDS» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος. «Στη συνέχεια το εν λόγω πρόσωπο συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος. «Μετά την άνοιξη του 2013 μου ανακοίνωσε ότι εργάζεται ως στέλεχος στην τράπεζα Πειραιώς και απελύθη, όπως μαθαίνω, τον Ιούλιο φέτος», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος για το προφίλ του μεσάζοντα.

Ο κ. Χαϊκάλης με τον προανακριτικό υπάλληλο της αστυνομίας πήγε στη ΓΑΔΑ μετά την συνάντηση που δεν έγινε, έδωσε το όνομα του μεσάζοντα, μάλιστα έψαχναν το πατρώνυμο του δράστη και αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε το βράδυ το γραφείο μας για να βρούμε την κατάθεσή του για τα cds κι εκεί βρήκαμε το πατρώνυμό του και τη διεύθυνση. Η δικογραφία έφυγε τη νύχτα και πήγε στον κ. Παναγιωτόπουλο για να πράξει τα περαιτέρω, άρα δικαιολογία ότι δεν έχουν το όνομά του δεν υπάρχει.

Το βίντεο προς δημοσίευση

«Η μία νομική άποψη λέει πως αν το υλικό δοθεί στην δημοσιότητα, θα είναι κακούργημα, η άλλη νομική άποψη λέει ότι είναι διαρκές το έγκλημα μέχρι τις 29/12 που θα γίνει η τελευταία ψηφοφορία. Θα στείλω, αυτή τη στιγμή δύο αντίγραφα, το ένα στον υπουργό δικαιοσύνης και του ζητώ να το δώσει στη δημοσιότητα. Το δεύτερο στον πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Μεϊμαράκη, ζητώντας να ενημερωθούν άμεσα οι αρχηγοί των κομμάτων κι αν εκείνος κρίνει να δοθεί στη δημοσιότητα, μέχρι την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κ. Βούλτεψη και αποκρυβεί το υλικό
θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω».

Ο βουλευτής και ο ρόλος  

«Είμαι υπερήφανος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και για τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου», δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως περιέγραψε στους δημοσιογράφους «Προσεγγίστηκα από άτομο που σε καμία περίπτωση δεν θέλω να διακωμωδηθεί γιατί παίζει ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Όταν είδα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να ενδώσω, παρά ενημέρωσα τον πρόεδρο του κόμματος. Από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελία γνώριζε το προϊόν, και την ώρα που εγώ ήμουν στον εισαγγελέα και κατέθετα, κάποιοι διέδιδαν ότι εγώ θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Και κλείνοντας, ο βουλευτής τόνισε «δεν είναι θέατρο, δεν είναι κωμωδία και δεν καταλαβαίνω γιατί μέσω αυτής της ιστορίας λοιδωρείται το θέατρο. Εγώ με την συζήτηση με τον μεσάζοντα έπαιξα τον καλύτερο ρόλο της ζωής μου». 

Δείτε πως μετέδωσε νωρίτερα λεπτό προς λεπτό το newpost.gr τη συνέντευξη Τύπου του κ. Πάνου Καμμένου.