«Είμαι υπερήφανος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και για τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου», δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Μιλώντας στην έκτακτη συνέντευξη τύπου για την καταγγελία περί απόπειρας χρηματισμού του, ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» τόνισε πως «Είμαστε πατριώτες, Έλληνες, που μας ενδιαφέρει η πορεία της δημοκρατίας στον τόπο. Εκείνο που έκανα με αυτήν την υπόθεση, ήταν απλώς να κάνω το καθήκον μου».

Όπως περιέγραψε στους δημοσιογράφους «Προσεγγίστηκα από άτομο που σε καμία περίπτωση δεν θέλω να διακωμωδηθεί γιατί παίζει ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Όταν είδα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να ενδώσω, παρά ενημέρωσα τον πρόεδρο του κόμματος. Από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελία γνώριζε το προϊόν, και την ώρα που εγώ ήμουν στον εισαγγελέα και κατέθετα, κάποιοι διέδιδαν ότι εγώ θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο βουλευτής, αναφερόμενος στο ηχητικό υλικό που έχει καταγραφεί «κάποιοι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί, αυτό το άτομο πρέπει να κληθεί να εξηγήσει για ποιου λογαριασμό δρούσε. Εύχομαι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτό το υλικό να δοθεί στη δημοσιότητα και να καταλάβει ο κόσμος τί γίνεται».

Και κλείνοντας, ο βουλευτής τόνισε «δεν είναι θέατρο, δεν είναι κωμωδία και δεν καταλαβαίνω γιατί μέσω αυτής της ιστορίας λοιδωρείται το θέατρο. Εγώ με αυτήν την ιστορία έπαιξα τον καλύτερο ρόλο της ζωής μου».