Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου ή στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, απάντησε:

«Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ είναι ενιαίο και ιδρύθηκε το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ εκλέγονται σύμφωνα με το καταστατικό του και κανένας δεν είναι κτήτορας του Κόμματος.  Άλλωστε, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται και δεν κληρονομείται. Στις δύσκολες ώρες που περνά σήμερα η χώρα είναι αδιανόητο να υπάρχει, έστω και σκέψη διάσπασης του ΠΑΣΟΚ. Κάνω έκκληση προς όλους να σεβαστούν την ενότητα του Κόμματος και τις καταστατικές διαδικασίες, όσον αφορά τα τακτικά και τα έκτακτα συνέδριά του». 

Ερωτηθείς γιατί ο ίδιος δεν είναι υπέρ των εκλογών, σε αυτή τη φάση, είπε ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση να γίνουν εκλογές, εάν πίστευε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι σταθερότερη από τη σημερινή. «Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να προχωρήσει προς την ανάπτυξη και να προσελκύσει επενδύσεις. Ένας πρόσθετος λόγος εναντίον της σκέψης για εκλογές στην παρούσα φάση είναι ότι θα καθυστερήσει την αλλαγή του Συντάγματος για μερικά χρόνια, γεγονός που δεν βοηθά την ανάπτυξη, την ηρεμία και την ευημερία της χώρας», τόνισε ο κ. Κρεμαστινός.